9 Dec: Extra Voorstelling Funda Draait Door

9 Dec: Extra Voorstelling Funda Draait Door

Cabaretière, presentatrice en actrice Funda Müjde is bij het grote publiek bekend van tv-series als GTSTMedisch Centrum West en Vrouwenvleugel én haar bekroonde hoofdrol in de film Julia’s geheim.

In 2007 raakte Funda betrokken bij een ernstig ongeluk waardoor ze in een rolstoel belandde. Ze ging haar beperking met enorme levenskracht te lijf en fietste in de zomer van 2014 in 88 dagen op een handbike naar Turkije.

In Funda Draait Door vertelt ze over de reis van haar leven, op de wijze die haar zo eigen is: vol humor, zelfspot, inspirerend, confronterend en geen enkel onderwerp schuwend. In deze come-back vertelt ze over de angstige, maar achteraf hilarische momenten in haar reis met haar rolstoelfiets naar Istanbul. En geeft ze prijs over hoe zij haar levenslust hervond met haar een-emotie-duurt-slechts-90-seconden-theorie. Want vraagt Funda zich af: ‘Waarom kiezen we ervoor om jaren in een negatieve emotie te blijven hangen? Zit gevangenschap in ons hoofd?’
Als Turkse Nederlandse komen ook haar Turkse roots aan bod en duikt ze haar familiegeschiedenis in met de tocht die haar opa honderd jaar geleden van Syrië naar Turkije maakte.

De voorstelling begint om 20:00 uur en is in het kader van de internationale dag van de mensenrechten te zien in de Theaterzaal van Het Huis Utrecht.

Kaarten zijn € 12,50 of € 10 voor studenten.
U kunt ze hier reserveren.

Deel Dit