Nog kaarten voor Familie Demir

Gisteren was de try-out van het nieuwe toneelstuk Familie Demir. Vandaag is de première in Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam. Er zijn geen kaarten meer voor de première, maar nog wel een aantal voor de voorstelling van vrijdag en zaterdag. Bestel daarom snel, want op = op en de volgende voorstellingen in Amsterdam zijn pas eind januari. Bestellen kan via de website van Podium Mozaïek (www.podiummozaiek.nl) of bel met 020 5800381.

Familie Demir is een tragikomische muziekvoorstelling over een familie die worstelt met haar afkomst, toekomst, identiteit en verlangens. Zij zingen al hun liefde en haat ongegeneerd de zaal in.

Vader woont al een decennium hier en droomt nog elke dag van de terugkeer naar zijn vaderland. Maar de langste weg die hij dagelijks aflegt is van huis naar koffiehuis. Moeder is nog steeds dezelfde moeder die zij in haar dorp was. Ze kookt hetzelfde eten, draagt dezelfde kleren en spreekt amper Nederlands. De zoon heeft min of meer alles geprobeerd om hier een zinnige en lonende dagbesteding te vinden. Zijn Nederlandse vriendin probeert de onuitgesproken codes in deze familie te doorgronden. De dochter is een goed ontwikkelde, slimme dwarsligger. Ze studeert ornithologie (vogelkunde). Volgens de familie heeft ze haar ziel aan de duivel verkocht. Ze hoeft niet naar Turkije, zodra zij het huis binnen stapt is zij daar al.

Een stuk over beklemmende liefde en pijnlijke gesprekken binnen een familie.

Deel Dit