Funda bij Pauw & Witteman

Funda was te gast bij Pauw & Witteman, hieronder het fragment en een samenvatting van de website.

De Turkse regering is boos op premier Rutte vanwege zijn uitlatingen in het debat over de regeringsverklaring. Daarin zei Mark Rutte in de discussie over de dubbele nationaliteit dat de benoeming van een staatssecretaris met een Turks paspoort meer discussie zou vergen dan een staatssecretaris met een Zweeds paspoort. Aanleiding van deze discussie was de benoeming van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten, die naast een Nederlands paspoort ook een Zweeds paspoort heeft.

De Turkse minister Faruk Çelik vindt de uitlatingen van Rutte “discriminatie en schadelijk voor de integratie van buitenlanders in Nederland.”

De Nederlands-Turkse columnist Funda Müjde gaat vanavond in op de boosheid van de Turkse regering. Ook Müjde vindt dat Rutte met twee maten meet. “Wat is de volgende kwestie? Zal de kersverse premier mij inj tijden van oorlog net zo beschermen als een oorspronkelijke Nederlander? ” zo schrijft ze vandaag in haar column in de Telegraaf.

Nederlands econoom en voormalig PvdA-politicus Rick van der Ploeg en VVD-politicus Frits Huffnagel hadden woensdag in Pauw & Witteman een discussie over de de kwestie rond het dubbele paspoort.

bron: Pauw & Witteman, zie website.

Deel Dit